02/ 579-10-06 o-kobilje.ms(a)guest.arnes.si
 

Prvi šolski dan

Prvi september je vsako leto poseben dan. Po sproščujočih počitnicah se znova odprejo šolska vrata. 1. september 2020 pa je bil še bolj zanimiv, saj smo se preselili v nadomestne prostore. Pričakujemo namreč, da se bodo vsak čas pričela dela v projektu energetske sanacije šole. 

Za nekaj tednov ali mesecev bomo v prostorih občine in Ritlopovi domačiji. Pouk športne vzgoje bomo imeli tudi v športnem centru Kobilje. 

V zgodnjih jutranjih urah so najprej prišli otroci vrtca, ki imajo svoje prostore v lepi, veliki kulturni dvorani.

Prvi šolski dan smo se učenci in delavci šole zbrali na ploščadi pred občino, kjer sta se odvijala kratek kulturni program in sprejem prvošolčkov. Nagovorili sta nas ravnateljica in direktorica občinske uprave Občine Kobilje. Učenci prve triade so se posladkali s torto, ki je bila prevelika samo za prvošolčka in njune starše. 

Učenci smo si ogledali vse novosti, razredničarke pa so jih opozorile tudi na previdnostne ukrepe v skladu s priporočili za preprečevanje okužb COVID-19. 

Dan je bil prijeten, še sonce je pokukalo izza oblakov ob ravnateljičinih besedah; da se bomo, kljub vsem spremembam, trudili in se čim več naučili, saj je znanje bistvo šole. 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost