02/ 579-10-06 o-kobilje.ms(a)guest.arnes.si
 

Naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razreda: Travnik

V sredo 8. 4. 2020 so učenci od 6. do 9. razreda izvedli naravoslovni dan. Ker je trenutno najpopularnejša besedna zveza NA DALJAVO je bila tudi ta aktivnost izvedena NA DALJAVO, čeprav bi bila raje učencem bolj NA BLIZU. Da pa vseeno ni vse potekalo tako na daleč, sem učencem pripravila kratek filmček iz drugega konca Krajinskega parka Goričko, kjer živim jaz. Obdaja me čudovita narava, zjutraj me prebuja petje ptic, iz bližnjega gozda pa me velikokrat pozdravijo gozdne živali, ki jih lahko opazujem kar s svojega balkona. Živalski in tudi rastlinski svet v okolici mojega doma in vem, da tudi Kobiljskega, sta zelo pestra.

Tema naravoslovnega dne je bil TRAVNIK. Učenci so morali rešiti delovne liste, ki sem jih prilagodila glede na snov, ki jo trenutno obravnavamo. V 6. razredu so trenutno v ospredju rastline, v 7. živali, v 9. biodiverziteta, v 8. pa človek, ki je tudi zelo pomemben člen v ekosistemu. Za uspešno rešen delovni list, so morali učenci preživeti kar nekaj časa zunaj in opazovati dogajanje v naravi, v okolici svojega doma.

Celoten naravoslovni dan smo rahlo nadgradili tudi jezikovno. S pomočjo učiteljice Daniele sva za vsak razred pripravili prav posebno nalogo, ki so jo našli v delovnih listih.

Ker je trenutno ena izmed najpomembnejših stvari skrb za zdravje, nismo pozabili niti na to.  Tradicionalne šolske migalnice so učenci opravili kar zunaj, saj je bila ena izmed nalog, poleg opazovanja narave, tudi pomoč pri domačih opravilih. Videla sem, da so učenci zelo marljivi in pridni, zato ste starši lahko upravičeno ponosni na njih (nekatere slike so priložene). Trava je bila pokošena, vrt prekopan, drva lepo zložena,…Glede na poslane izdelke (delovne liste) jaz sigurno sem.

Naravoslovni dan smo zaključili z virtualnim srečanjem v živo, kjer smo se po dolgih treh tednih videli in veseli me, da so ostali zdravi in navihani kot jih poznam iz šolskih klopi.

Pazite nase in na svoje zdravje in upam, da se kmalu vidimo v učilnicah.

Učiteljica Mateja

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost